Jomfruhummere med dildmayonnaise og hvidløgsolie
11. september 2020
af
Mette Helbæk.
Foto: Mike Karlsson Lundgren
Jomfruhummere er fantastisk gæstemad, fordi de er så nemme at håndtere, kun behøver ganske kort tilberedning og ser ud af noget. Her er de serveret med hvidløgsolie og mayonnaise rørt med dild, men et klem citron er faktisk nok til at gøre de små hummere festklar.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk æggeblommer, salt og eddike sammen.
Tilsæt olien i en tynd stråle, mens du pisker.
Vend til sidst med dild.
Flæk jomfruhummerne, og fjern den sorte tarm. Bland olivenolie, hvidløg og salt. <br />
Fordel jomfruhummerne på en bageplade, og pensl dem med hvidløgsolien.
Lige inden servering grilles jomfruhummerne 2-3 minutter under grill i ovnen. De kan naturligvis også grilles på en grill i stedet.
Servér med dildmayonnaisen.
Tip!
Stil gerne skylleskåle eller fugtige servietter frem til gæsterne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk