Jomfruhummerbisque

16. september 2021 af .

Foto: Jacob Ljørring

Bisque af jomfruhummere lyder noget sværere, end det er. Det er lidt pillearbejde, men ellers er det utroligt simpelt!

Ingredienser

Sådan gør du

Tag jomfruhummerne ud af skallerne, og gem kødet til senere. Pil og hak løg og hvidløg. Skræl guleroden, og skær den i tern. Rens porren, og skær den i skiver. Skyl og hak chilien fint.
Varm olie godt op i en gryde, og svits jomfruhummerskallerne. Tilsæt grøntsagerne, og derefter cognac. Flambér skaller og grøntsager – flammerne går ud, når alkoholen er brændt af.
Tilsæt vin, og lad det koge lidt, så alkoholen fordamper. Tilsæt vand og krydderier. Kog det i 15-20 minutter. Smag til.
Kog fløden ind, og steg svampene, til de får farve. Drys jomfruhummerhalerne med finthakket rosmarin, og steg dem kort og hårdt, til de får en anelse farve. Læg dem i bunden af skålene sammen med svampene.
Si indholdet fra gryden ned i fløden, og skum den op med en stavblender. Hæld suppen over jomfruhummerhalerne og svampene, og servér med det samme.

Tip!

Du kan også købe frosne jomfruhummerskaller hos fiskehandleren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Tips til jomfruhummerbisque

Bisque lyder fint og fancy, men det er egentlig bare en tyk og cremet suppe, der oftest laves af fisk og skaldyr. Denne lækre version er med jomfruhummere, og den er bare god!

Hvad skal jeg købe?

I opskriften her laves suppen udelukkende af skallerne fra jomfruhummerne, og det er ret normalt i en bisque. Hvis du ikke vil bruge kødet til servering, kan du derfor med fordel købe frosne jomfruhummerskaller hos fiskehandleren. Du kan også bruge jomfruhummerhaler. Så skal du bare bruge lidt flere.

Se ogsåHummersuppe med cognac

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar