Jomfruhummer og kartoffelsalat med rygeost og radiser
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Jomfruhummer og kartoffelsalat er indbegrebet af sommer, og de smager skønt sammen!
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i 7-10 minutter. Lad dem køle af. Læg dem i et fad.
Rens radiserne, og skær dem i skiver. Pil løget, og skær det i ringe. Skyl rucolaen. Fordel radiser, løg, rucola og klumper af rygeost over kartoflerne. Pynt med kørvel.
Riv skallen, og pres saften af citronen. Bland citronsaft og citronskal sammen med olie, salt og peber, og hæld det over salaten.
Læg jomfruhummerne i et stort ovnfast fad. Pil hvidløget, del det i fed, og hak dem groft. Pres saften af citronen. Hak estragon groft.
Fordel hvidløg og estragon over jomfruhummerne. Krydr med salt og peber, og dryp citronsaft og olie over.
Sæt fadet i ovnen, og steg jomfruhummerne i ovnen ved 250° under grill i 8-10 minutter.
Tag jomfruhummerne ud af ovnen, og servér dem straks sammen med kartoffelsalaten og evt. groft brød.
Tip!
Hvis vejret er til det, kan du stege jomfruhummerne på havegrillen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk