Jødekager – klassisk opskrift

2. november 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

De tynde, sprøde jødekager er kendt for deres julede drys af kanelsukker og mandelsplitter.

Bemærk
Køletid: 2 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland hvedemel, sukker, hjortetaksalt og ingefær i en skål. Riv skallen af citronen fint på et rivejern, og rør det i melblandingen.
Skær smørret i tern, og smuldr dem i melblandingen med fingrene. Pisk ægget sammen i en kop, og rør halvdelen af ægget i dejen. Saml dejen. Gem resten af ægget til pensling. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 2 timer.
Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud i ca. 3 mm’s tykkelse med en kagerulle på et meldrysset bord. Udstik dejen i små cirkler, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Bland sukker og kanel. Pensl kagerne med resten af det sammenpiskede æg, og drys lidt mandler og kanelsukker på.
Bag kagerne i ovnen i 8-10 minutter på næstøverste rille, til de er gyldne. Afkøl på en rist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar