Jødekager
4. februar 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Runde jødekager med sødt kaneldrys har hørt julen til i mange år. Selvfølgelig har de også en plads på kagefadet i år.
Bemærk
Køletid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr smør og mel sammen, og tilsæt sukker.
Del ægget, og kom æggeblommen i dejen. Gem æggehviden.
Saml til en jævn dej uden at ælte for meget. <br />
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. <br />
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Stik dejen ud, og læg kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Pisk æggehviden, og pensl kagerne.
Hak mandlerne. Drys kagerne med mandler, sukker og kanel.
Bag jødekagerne i ovnen i ca. 8 minutter.
Tip!
Dejen til kagerne kan fryses. Pak den godt ind i husholdningsfilm, inden du lægger den i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Vores bedste opskrift på jødekager!