Jambalaya med rejer og chorizo

10. august 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Jambalaya er en lækker risret med grøntsager og kød, og i denne opskrift tilberedes den med rejer, chorizo, peberfrugt og bladselleri. Det en dejlig fyldig og smagfuld ret.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland oregano, hvidløgspulver, cayennepeber og peber. Vend rejerne i krydderierne, og sæt dem i køleskabet indtil brug.
Skær pølsen i skiver, og steg dem sprøde og gennemstegte på en tør, varm pande. Tag dem af panden, og sæt til side.
Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Pil og hak løget.
Hæld en smule olivenolie på panden, og sautér hvidløg og løg i fedtet fra pølsen, uden at det tager farve.
Tilsæt ris, og sautér kort, uden at risene tager farve. Hæld tomater og lidt af bouillonen på.
Tilsæt mere bouillon undervejs, indtil risene er møre. Det tager 30-35 minutter.
Rens peberfrugten, og skær den i tern. Skyl og hak bladselleri. Tilsæt peberfrugt og bladselleri, og lad det varme med i et par minutter.
Tilsæt pølser og rejer. Lad det hele varme igennem, smag til med salt, og servér straks toppet med koriander og forårsløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar