Jamaicakylling med grillede majskolber
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Jamaicansk kylling, også kaldet "jerk chicken", er en lokal ret på den caribiske østat Jamaica, hvor man typisk marinerer kyllingen i en stærk krydderiblanding og spiser stegte ris med gulerødder og grønne bønner til.
Ingredienser
Sådan gør du
Varm en grillpande op, og pensl den med olie. Steg kyllingebrysterne gyldne på begge sider.
Hak forårsløgene fint. Bland ingredienserne til marinaden i et ovnfad. Læg kyllingebrysterne i ovnfadet, dryp med honning, og drys med rosmarin. Steg dem i ovnen ved 180º i ca. 45 minutter.
Pil majskolberne. Kog dem 6 minutter i saltet vand. Pensl med olie, og steg på en grillpande.
Riv skallen af limefrugt. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
Server kyllingebrysterne direkte fra ovnfadet med grillet majs, yoghurtdressing og evt. en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk