Italienske krebinetter med bagt gulerodssalat og urtecreme
11. maj 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
De klassiske krebinetter er vendt i en blanding af parmesan og krydderurter, så de smager af ferier i støvlelandet.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og skræl gulerødderne. Skær kartoflerne i kvarter, og skær gulerødderne i stave. Vend dem med olie, fordel på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt.
Bag kartofler og gulerødder i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Afkøl let.
Skyl og slyng rucolaen, og vend den sammen med de bagte kartofler og gulerødder. Anret salaten på et fad, dryp med citronsaft, og top med friskhøvlet parmesan.
Rør mayonnaise sammen med cremefraiche, estragon og finthakket purløg i en skål, og smag til med salt og peber.
Form kødet til 4 krebinetter.
Hak rosmarinen fint, og riv parmesan fint. Bland rosmarin, parmesan og rugmel i en dyb tallerken, og vend krebinetterne i blandingen. Krydr med salt og peber.
Steg krebinetterne i olie på en pande i 6-7 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Servér krebinetterne med bagt gulerodssalat og urtecreme.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk