Italienske kødboller i rødvinssauce
19. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Enhver italiensk mama har sin foretrukne opskrift på kødboller. Prøv en spændende version med masser af de gode smage fra det italienske køkken: Pinjekerner, tomater, citron, basilikum, rosmarin og to slags oste.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør kødet med salt.
Hak løg, pinjekerner og tomater fint. Klip eller skær basilikum i mindre stykker. Riv skallen af citronen, og pres den for saft. Riv parmesanen.
Bland alle ingredienser til kødboller, og justér konsistensen med rasp.
Form farsen til boller på størrelse med golfbolde, og steg dem i olivenolie, til de er gyldne på alle sider.
Kog rødvin, tomater og tomatpuré op. Lad det simre i 10 minutter, og hæld det over kødbollerne, imens de stadig ligger på panden. Varm saucen igennem, og smag til med salt og peber.
Kog pasta efter pakkens anvisning, og servér den nykogt sammen med kødbollerne og rødvinssauce. Drys med revet parmesan og et par basilikumblade, og spis en salat ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på rødvinssauce
Powered by Froala Editor