Italiensk ricottatærte med citron og pinjekerner
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En klassisk romersk dessert, der går under navnet ”torta della nonna”, og som findes på menukortet på de fleste trattoriaer i Italien.
Bemærk
Dejen skal hvile i tærteformen i mindst 1 time, før den fyldes med ricottacreme og bages. Bagetiden er 35 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, ca. 20 cm i diameter
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør det bløde smør sammen med flormelis, vaniljekorn og salt med en ske.
Tilsæt æg, mandelmel og hvedemel, og saml forsigtigt dejen med kølige fingre uden at ælte den for meget.
Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen. Skær overskydende dej væk langs kanten.
Sæt formen i fryseren mindst 1 time.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør ricotta, sukker, vaniljekorn, æg, fintrevet citronskal, friskpresset citronsaft og halvdelen af pinjekernerne sammen. Fordel cremen i den frosne tærtebund. Drys resten af pinjekernerne over.
Bag tærten i en 180° varm ovn i ca. 35 minutter, til den er gylden, og cremen er fast. Afkøl. Drys med sigtet flormelis inden servering.
Tip!
Lav tærtedejen dagen i forvejen til og med punkt 3 i opskriften. Så går det hurtigt med at få tærten færdig på selve dagen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk