Italiensk picnicbrød med oliven og soltørrede tomater
1. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Skær brødet i skiver, og tag det med i picnickurven sammen med lidt ost og charcuteri.
Ingredienser
Udstyr
1 lille brødform, 25 x 11 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i brødformen.
Hæld soltørrede tomater i en sigte, og afdryp dem let. Skær oliven i skiver. Skær basilikumbladene i tynde strimler. Riv cheddarosten.
Pisk æg, mælk, olie og sennep sammen i en skål. Bland mel, bagepulver, rosmarin, salt og friskkværnet peber i en stor røreskål.
Lav en fordybning i midten af melblandingen, og hæld æggeblandingen deri. Rør dejen godt sammen, til den er ensartet og uden melklumper. Vend soltørrede tomater, oliven, basilikum og halvdelen af osten i dejen.
Fordel dejen i formen, og drys resten af osten på toppen.
Bag brødet i ovnen i ca. 40 minutter, til de er gyldent og gennembagt, og overfladen er sprød og gylden.
Afkøl brødet i et par minutter i formen, og vend det ud på en bagerist til afkøling. Servér brødet lunt eller helt afkølet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk