Italiensk påsketærte med hele æg

En kage skal helst have et fint snit, men en madtærte kan faktisk også gemme på en fin detalje. Her kommer et helt æg til syne, når du skærer dig et stykke.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 22 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Del butterdejsarkene i 2, så du har 4 lige store stykker i alt. Rul hvert butterdejsark tyndt ud på et meldrysset bord.
Smør springformen med olie, og læg et ark butterdej i formen med kanterne hængende udover. Pensl arket med olie, læg endnu et ark butterdej ovenpå, og pensl igen med olie. Gem resten af butterdejen til låget.
Nip stilkene af spinatbladene, og skyl spinaten grundigt i koldt vand. Kog spinaten i letsaltet vand i 1 minut. Lad den dryppe af i en sigte.
Pisk 2 af æggene sammen med en gaffel, og bland med ricotta, parmesan, cremefraiche, raps, plukket timian, salt og peber. Vend den afdryppede spinat i ricottablandingen.
Fordel halvdelen af spinatfyldet i springformen. Lav 6 små fordybninger i fyldet, og slå 1 æg ud i hver fordybning. Krydr med salt og peber. Fordel resten af spinatblandingen over æggene.
Placér parmaskinken oven på spinatfyldet. Læg 1 ark butterdej henover, og pensl med olie. Slut med det sidste butterdejsark, og skær overskydende dej væk. Tryk kanterne sammen, så fyldet ikke flyder ud.
Skær aflange bånd af den overskydende dej, og sno dem let. Pynt tærten i et fint mønster med den overskydende dej. Pensel med olie, og prik overfladen med en gaffel.
Bag tærten i ovnen i ca. 1 time. Lad tærten køle lidt af i formen inden servering. Spis evt. en grøn salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
26. juni 2020 af .

Foto: Martin Tanggaard

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar