Italiensk kylling med parmaskinke
De fyldte kyllingebrystfileter er inspireret af den italienske klassiker saltimbocca.

31-60 min.
(1)
23. april 2020 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann
Ingredienser
personer
Italiensk kylling
- kyllingebrystfileter
- 4
- parmaskinke
- 120 g
- salvie
- 1 håndfulde
- hvedemel
- 1 dl
- salt og peber
- smør
- 4 spsk.
- olivenolie
- 1 spsk.
- hvidvin
- 1 dl
Salat
- rucola
- 50 g
- olivenolie
- 1 spsk.
- balsamicoeddike
- 1 spsk.
- salt og peber
- parmesan
- 25 g
- kapersbær
- 10
Til servering
- flutes
- 1
Sådan gør du
Italiensk kylling
Bank kyllingebrystfileterne, så de er 1 cm tykke, f.eks. ved at lægge et stykke husholdningsfilm over og banke dem ud med en kagerulle eller kødhammer.
Del hver kyllingebrystfilet i to stykker. Læg et stykke parmaskinke på hvert stykke, og placér et salvieblad ovenpå. Fæstn det til kødet med en tandstikker.
Bland mel med salt og peber, og vend undersiden af kødet, hvor der ikke sidder parmaskinke, i melblandingen.
Smelt halvdelen af smørret og al olien på en pande. Steg først kødet 1 minut på siden med parmaskinke og salvie, og vend det, og steg det yderligere et par minutter på den anden side.
Hæld hvidvin på panden, og lad det simre i 5 minutter. Tag kødet af panden, og tilsæt resten af smørret. Kog væsken ind til en sauce. Drys et par hakkede salvieblade i, og smag til med salt og peber.
Salat
Skyl og tør rucolasalaten, og vend den med olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber. Riv parmesanosten groft, og fordel den over salaten sammen med kapersbær.
Servering
Servér kylling og salat med lunt flute.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner