Italiensk kylling med parmaskinke

De fyldte kyllingebrystfileter er inspireret af den italienske klassiker saltimbocca.

Italiensk kylling med parmaskinke
31-60 min.

(1)

23. april 2020 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann

Ingredienser

personer

Italiensk kylling

kyllingebrystfileter
4
parmaskinke
120 g
salvie
1 håndfulde
hvedemel
1 dl
salt og peber
smør
4 spsk.
olivenolie
1 spsk.
hvidvin
1 dl

Salat

rucola
50 g
olivenolie
1 spsk.
balsamicoeddike
1 spsk.
salt og peber
parmesan
25 g
kapersbær
10

Til servering

flutes
1

Sådan gør du

Italiensk kylling

Bank kyllingebrystfileterne, så de er 1 cm tykke, f.eks. ved at lægge et stykke husholdningsfilm over og banke dem ud med en kagerulle eller kødhammer.
Del hver kyllingebrystfilet i to stykker. Læg et stykke parmaskinke på hvert stykke, og placér et salvieblad ovenpå. Fæstn det til kødet med en tandstikker.
Bland mel med salt og peber, og vend undersiden af kødet, hvor der ikke sidder parmaskinke, i melblandingen.
Smelt halvdelen af smørret og al olien på en pande. Steg først kødet 1 minut på siden med parmaskinke og salvie, og vend det, og steg det yderligere et par minutter på den anden side.
Hæld hvidvin på panden, og lad det simre i 5 minutter. Tag kødet af panden, og tilsæt resten af smørret. Kog væsken ind til en sauce. Drys et par hakkede salvieblade i, og smag til med salt og peber.

Salat

Skyl og tør rucolasalaten, og vend den med olivenolie, balsamicoeddike, salt og peber. Riv parmesanosten groft, og fordel den over salaten sammen med kapersbær.

Servering

Servér kylling og salat med lunt flute.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'