Italiensk gryderet med kødboller
4. oktober 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den smagfulde gryderet med kødboller og tomatsauce får et sprødt låg af ciabattabrød og smeltet ost.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør en fars af hakket oksekød, æg, parmesan, salt og peber. Rist pinjekernerne på en tør pande, og hak dem groft. Hak oregano fint. Rør begge dele i farsen, og stil den på køl i 30 minutter.
Pil løgene, og hak dem fint. Pil og pres hvidløg. Steg løg og hvidløg i olie i en gryde, som kan gå i ovnen, og tilsæt oregano og basilikum.
Hæld hakkede tomater, tomatpuré og bouillon i, og lad det simre.
Tænd ovnen på 200°. Form små kødboller af farsen, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen i 10 minutter, indtil de er faste.
Dræn butterbeans, skyl dem godt, og vend dem i tomatsaucen sammen med kødbollerne. Tag gryden af varmen.
Skær ciabattabrødet i grove skiver, og læg dem i overfladen af tomatsaucen. Top med stykker af mozzarella og friskrevet parmesan, og sæt gryden i ovnen i 10 minutter, til osten er smeltet og gylden.
Pynt retten med frisk oregano, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk