Italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli
16. august 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Det italienske farsbrød er fyldt med velsmag, og så gemmer det på en lækker overraskelse af smeltet mozzarella.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg kødet i en skål. Pil og pres hvidløg. Skyl og hak persille og basilikum fint. Rør det i kødet i skålen sammen med tomatsauce, æg, rasp, friskrevet parmesan, salt og peber, så du får en jævn fars.
Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem groft. Rør dem i farsen, og sæt skålen på køl i 30 minutter.
Læg halvdelen af farsen i et ildfast fad og lad det udgøre bunden af farsbrødet. Halvér de to kugler frisk mozzarella, og læg dem i en stribe midt på farsen. Læg den resterende fars over, og form farsbrødet omkring mozzarellaen.
Læg serranoskinken hen over farsbrødet, og sæt fadet i ovnen i 45 minutter.
Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem i olivenolie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoffelbådene i ovnen i 40 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skyl og tør rucola. Servér farsbrødet med ovnkartofler, aioli og rucola.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Den bedste farsbrød-opskrift!