Italiensk farsbrød med ovnkartofler og aioli

16. august 2019 af .

Foto: Winnie Methmann

Det italienske farsbrød er fyldt med velsmag, og så gemmer det på en lækker overraskelse af smeltet mozzarella.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft. Læg kødet i en skål. Pil og pres hvidløg. Skyl og hak persille og basilikum fint. Rør det i kødet i skålen sammen med tomatsauce, æg, rasp, friskrevet parmesan, salt og peber, så du får en jævn fars.
Afdryp de soltørrede tomater, og hak dem groft. Rør dem i farsen, og sæt skålen på køl i 30 minutter.
Læg halvdelen af farsen i et ildfast fad og lad det udgøre bunden af farsbrødet. Halvér de to kugler frisk mozzarella, og læg dem i en stribe midt på farsen. Læg den resterende fars over, og form farsbrødet omkring mozzarellaen.
Læg serranoskinken hen over farsbrødet, og sæt fadet i ovnen i 45 minutter.
Skrub kartoflerne, og skær dem i både. Vend dem i olivenolie og salt på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoffelbådene i ovnen i 40 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Skyl og tør rucola. Servér farsbrødet med ovnkartofler, aioli og rucola.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar