Italiensk brødkrans med parmesan og rosmarin
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Et lækkert brydebrød med forskellige italienske krydderier, der gør sig godt på julefrokost-bordet eller festbuffeten.
Bemærk
Dejen skal langtidshæve i køleskabet i mindst 8 timer, men kan også sagtens tåle at hæve natten over og blive bagt i løbet af dagen.
Ingredienser
Udstyr
en ovnfast ramekin eller bagering, 8 cm i diameter
rødt eller grønt julebånd
Sådan gør du
Smuldr gæren i vandet, og rør rundt, til gæren er helt opløst. Tilsæt olie, sukker, salt og fuldkornsmel.
Tilsæt det meste af hvedemelet, og ælt dejen grundigt i ca. 5 minutter, gerne på røremaskine. Tilsæt det sidste hvedemel, indtil dejen slipper skålens kanter.
Læg dejen i en skål smurt indvendigt med lidt olie, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i køleskabet i 8 timer.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem. Form 22 små boller af dejen.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Placér en rund, ovnfast ramekin eller bagering på 8 cm i diameter på midten af bagepladen. Fordel bollerne i 2 cirkler omkring rame-kinen/bageringen med lidt afstand imellem, så der er plads til, at bollerne kan hæve og vokse sammen. Brug 8 boller til den inderste cirkel og 14 boller til den yderste cirkel.
Dæk bollerne med et rent, fugtigt viskestykke, og lad dem hæve på bagepladen i 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Pensl bollerne med olie. Bland friskrevet parmesan med krydderierne, og drys blandingen på bollerne.
Bag brødkransen i ovnen i 20 minutter, til den er gylden og gennembagt. Lad kransen afkøle på en rist, og servér den gerne lun og nybagt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk