Isvafler med nem pistacieis
1. juli 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Lene Samsø
De grønne herligheder er en fryd for øjet og kombinerer det søde og salte på fornemmeste vis. En dejlig sommerdessert for både børn og voksne.
Bemærk
Frysetid: Minimum 4 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk sukker og hvider sammen med en elpisker i en skål. Massen skal ikke blive til stiv marengs, men blot piskes sammenhængende.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vanilje og salt i æggehviderne. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og vend smør og mel i dejen.
Form vaflerne som små, runde pandekager (ca. 12 cm i diameter) på bageplader beklædt med bagepapir. Lav ca. 6 stk. pr. bageplade.
Bag vaflerne i ovnen i ca. 6-8 minutter. Fold straks de varme kager til vafler. Hold hver enkelt lidt i hænderne, eller placér dem i glas, til de har sat sig. Gentag, til du har ca. 12 små vafler.
Blend polerede pistacier til peanutbutter i en foodprocessor. Pisk pistaciemassen sammen med kondenseret mælk i en skål med en elpisker. Pisk fløden til blødt skum med en elpisker i en skål, og vend den med pistaciecremen.
Fyld ismassen i en frysefast form, f.eks. en brødform. Hak de saltede pistaciekerner, vend dem evt. med ekstra salt, og fordel dem hen over ismassen. Frys isen i mindst 4 timer, gerne natten over.
Dyp en ske i vand, og fyld de små vafler med iskugler. Servér straks.
Tip!
Isen her er lavet med polerede pistacier, da de giver den grønneste farve. Kan du ikke skaffe dem, kan du sagtens bruge almindelige afskallede pistacienødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk