Isvafler med nem pistacieis

De grønne herligheder er en fryd for øjet og kombinerer det søde og salte på fornemmeste vis. En dejlig sommerdessert for både børn og voksne.

Isvafler med nem pistacieis
31-60 min.

(0)

1. juli 2022 af Louisa LorangFoto: Lene Samsø
Bemærk:Frysetid: Minimum 4 timer, gerne natten over.

Ingredienser

personer

Små vafler

sukker
100 g
æggehvider (ca. 2 hvider)
60 g
vaniljestænger
½
salt
1 knsp.
smør
60 g
hvedemel
60 g

Pistacieis

usaltede pistacienødder uden skal (gerne polerede)
200 g
kondenseret mælk
1 dåser
piskefløde
5 dl
saltede pistacienødder uden skal
35 g
flagesalt
½ tsk.

Sådan gør du

Små vafler

Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk sukker og hvider sammen med en elpisker i en skål. Massen skal ikke blive til stiv marengs, men blot piskes sammenhængende.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vanilje og salt i æggehviderne. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og vend smør og mel i dejen.
Form vaflerne som små, runde pandekager (ca. 12 cm i diameter) på bageplader beklædt med bagepapir. Lav ca. 6 stk. pr. bageplade.
Bag vaflerne i ovnen i ca. 6-8 minutter. Fold straks de varme kager til vafler. Hold hver enkelt lidt i hænderne, eller placér dem i glas, til de har sat sig. Gentag, til du har ca. 12 små vafler.

Pistacieis

Blend polerede pistacier til peanutbutter i en foodprocessor. Pisk pistaciemassen sammen med kondenseret mælk i en skål med en elpisker. Pisk fløden til blødt skum med en elpisker i en skål, og vend den med pistaciecremen.
Fyld ismassen i en frysefast form, f.eks. en brødform. Hak de saltede pistaciekerner, vend dem evt. med ekstra salt, og fordel dem hen over ismassen. Frys isen i mindst 4 timer, gerne natten over.
Dyp en ske i vand, og fyld de små vafler med iskugler. Servér straks.

Tip!

Isen her er lavet med polerede pistacier, da de giver den grønneste farve. Kan du ikke skaffe dem, kan du sagtens bruge almindelige afskallede pistacienødder.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'