Isvafler med nem pistacieis
De grønne herligheder er en fryd for øjet og kombinerer det søde og salte på fornemmeste vis. En dejlig sommerdessert for både børn og voksne.

31-60 min.
(0)
1. juli 2022 af Louisa LorangFoto: Lene Samsø
Bemærk:Frysetid: Minimum 4 timer, gerne natten over.
Ingredienser
personer
Små vafler
- sukker
- 100 g
- æggehvider (ca. 2 hvider)
- 60 g
- vaniljestænger
- ½
- salt
- 1 knsp.
- smør
- 60 g
- hvedemel
- 60 g
Pistacieis
- usaltede pistacienødder uden skal (gerne polerede)
- 200 g
- kondenseret mælk
- 1 dåser
- piskefløde
- 5 dl
- saltede pistacienødder uden skal
- 35 g
- flagesalt
- ½ tsk.
Sådan gør du
Små vafler
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk sukker og hvider sammen med en elpisker i en skål. Massen skal ikke blive til stiv marengs, men blot piskes sammenhængende.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vanilje og salt i æggehviderne. Smelt smørret i en gryde ved lav varme, og vend smør og mel i dejen.
Form vaflerne som små, runde pandekager (ca. 12 cm i diameter) på bageplader beklædt med bagepapir. Lav ca. 6 stk. pr. bageplade.
Bag vaflerne i ovnen i ca. 6-8 minutter. Fold straks de varme kager til vafler. Hold hver enkelt lidt i hænderne, eller placér dem i glas, til de har sat sig. Gentag, til du har ca. 12 små vafler.
Pistacieis
Blend polerede pistacier til peanutbutter i en foodprocessor. Pisk pistaciemassen sammen med kondenseret mælk i en skål med en elpisker. Pisk fløden til blødt skum med en elpisker i en skål, og vend den med pistaciecremen.
Fyld ismassen i en frysefast form, f.eks. en brødform. Hak de saltede pistaciekerner, vend dem evt. med ekstra salt, og fordel dem hen over ismassen. Frys isen i mindst 4 timer, gerne natten over.
Dyp en ske i vand, og fyld de små vafler med iskugler. Servér straks.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner