Isvafler med jordbæris og knas
26. juni 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Martin Tanggaard
Isen ligner en helt almindelig jordbæris, men når du tager en bid, får du en lækker, knasende overraskelse, der minder lidt om jordbærcheesecake.
Bemærk
Køletid: 1 døgn
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarte.
Drys rørsukker og vanilje over dem, og bag dem i ovnen i 10 minutter. Lad jordbærrene køle af, og blend dem groft.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt. Pisk fløden luftig, og vend fløde, cremefraiche og jordbær i skålen med æggesnaps. Knus kiksene.
Kør ismassen i en ismaskine. Vend kiksene i massen, da den begynder at blive fast. Kør ismassen, indtil den er helt fast, og sæt den i fryseren i en beholder.
Hak chokoladen, og smelt den. Dyp den øverste kant af vaflerne i chokoladen. Servér jordbærisen i vaflerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk