Isvaffel med hindbærsorbet
20. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Servér en sprød vaffel dyppet i chokolade fyldt med forfriskende hindbærsorbet.
Bemærk
Har du ikke en ismaskine, kan du fylde iscremen direkte i en fryseegnet beholder og sætte den i fryseren. Rør i iscremen ca. hver halve time for at undgå iskrystaller.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog sukker og vand i en gryde, til sukkeret er opløst, og lad sukkerlagen afkøle.
Skyl og tør hindbær, og hæld dem i en skål sammen med den afkølede sukkerlage.
Blend hindbærrene og sukkerlagen sammen i skålen med en stavblender, og si kernerne fra i en sigte.
Hæld iscremen i en ismaskine, og kør den, indtil den begynder at blive mere fast.
Fordel iscremen i en fryseegnet beholder, og sæt den i fryseren i ca. 2 timer, til den er frossen.
Hak chokoladen groft, og smelt den i et glas over vandbad. Dyp hurtigt vaflerne i chokoladen, og lad chokoladen størkne.
Fyld kugler af hindbærsorbet i isvaflerne, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk