Issandwich med jordbæris, chokolade og pekannødder
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Disse bløde issandwich kan laves klar på forhånd og spises med fingrene, når lækkersulten melder sig.
Bemærk
Frysetid: I alt mindst 6 timer.
Ingredienser
Udstyr
en ismaskine
Sådan gør du
Tænd ovnen på 190°. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker, brun farin og halvdelen af vaniljekornene sammen med en elpisker, til det er lyst og luftigt, det tager 5-10 minutter. Rør den smeltede chokolade i æggemassen.
Sigt hvedemel, kakao, bagepulver og salt i dejen. Vend rundt, til dejen er glat og ensartet.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør dejen jævnt ud i et ca. 1 cm tykt lag, som måler ca. 30 x 35 cm. Bag bunden i ovnen i ca. 8 minutter, til den er akkurat gennembagt og giver efter ved et let tryk. Afkøl bunden på en rist.
Pres saften af limefrugten. Skyl og nip jordbærrene, skær dem i mindre stykker, og blend dem i en blender eller foodprocessor sammen med sukker, resten af vaniljekornene, mælk, fløde og lidt limesaft. Blend, til massen er ensartet, og sukkeret er opløst. Sæt jordbæriscremen på køl, til den er helt kold.
Hæld jordbæriscremen i en ismaskine, og kør den til is – det tager ca. 50 minutter afhængigt af din ismaskine.
Skær den afkølede kagebund over på midten på den lange led og derefter på den korte led, så der bliver 4 stykker i alt, der hver måler ca. 15 x 17 cm. Læg 2 store stykker husholdningsfilm klar, som skal bruges til at pakke de 2 issandwich ind i.
Smør jordbærisen ud i et jævnt tykt lag på 2 af kagebundene, og læg de 2 øvrige kagebunde oven på som låg. Giv kagen et let tryk, så is og kagebunde samler sig. Pak dem ind i hver sit stykke husholdningsfilm, og læg dem i fryseren i mindst 5 timer eller gerne natten over.
Skær de 2 frosne issandwich ud i 6 mindre stykker hver, så der bliver i alt 12 issandwich. Skær kanterne til, så dine issandwich fremstår pæne og ensartede. Læg dem tilbage i fryseren.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp den ene ende af hver issandwich i chokoladen. Drys straks med hakkede pekannødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Kan du ikke få nok? Se vores tema om issandwicher.