Issandwich a la koldskål

11. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Små issandwich med koldskålsis og kammerjunkercookies, der smager af sommer i én bid. Dyp evt. isene i smeltet chokolade, og giv dem ekstra luksusfaktor.

Ingredienser

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en lys og luftig masse med en elpisker.
Rør kærnemælk og ymer i. Riv skallen af citronen. Smag massen til med fintrevet citronskal. Kør massen på en ismaskine, til den har sat sig, og sæt den herefter i fryseren.
Tænd ovnen på 200°. Rør mel, bagepulver, kardemomme og sukker sammen. Smuldr smørret godt ind i melblandingen.
Saml dejen med ægget – tilføj evt. lidt vand, hvis dejen er for tør. Rul dejen ud til en lang rulle med en diameter på 5 cm, og skær den i 1½ cm tykke skiver.
Læg skiverne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i 7-8 minutter.
Tag bagepladen ud, flæk kammerjunkerne med en gaffel, og læg dem tilbage på bagepladen.
Skru ovnen ned på 160°, og bag kammerjunkerne i yderligere 15 minutter. Lad dem køle helt af.
Læg 1 kugle is mellem 2 kammerjunkercookies, og klem godt sammen. Opbevar dem i fryseren, til de skal spises.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar