Islagkage på browniebund med mango- og citronparfait
24. august 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
På en lun sommerdag i haven smager få ting så godt som hjemmelavet islagkage. Kombinér en chokoladebund med syrlig mango- og citronparfait, og top den kølige kage med friske danske sommerbær.
Bemærk
Frysetid: Mindst 8 timer.
Ingredienser
Udstyr
Springform, ca. 24 cm i diameter
Lagkageplast
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bunden af en springform. Smør siderne af springformen med 5 g smør, og klip lange strimler af bagepapir. Pres bagepapiret fast på siderne af springformen.
Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Pisk æg, sukker, salt og lakrids let sammen i en skål med en elpisker. Vend smørret i æggesnapsen med en dejskraber, til dejen er jævn. Sigt hvedemel i dejen, og vend den sammen igen med en dejskraber.
Hæld dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Kagen skal ikke være gennembagt, men en smule svampet.
Afkøl kagen, og tag den ud af formen. Rengør springformen, og læg igen bagepapir i bunden af formen og lagkageplast langs kanterne. Læg brownien tilbage i formen. Pres kagens kanter en smule flade, så kagen når helt ud i kanten af formen.
Skær mangoen i tern. Skyl citronerne, og riv skallen fint. Pres citronsaften. Blend mango, citronskal og citronsaft jævnt i en blender.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Vend mangopuréen i æggeblommerne med en dejskraber. Pisk fløden til luftigt skum, og vend den i mangomassen.
Fordel parfaiten oven på browniebunden i formen, og sæt islagkagen i fryseren i mindst 8 timer.
Tag islagkagen ud af fryseren, ca. 20 minutter før den skal spises. Pynt islagkagen med friske bær og citronmelisse.
Tip!
Islagkagen skal fryses i mindst 8 timer i alt. Lav den gerne i op til 1 uge i forvejen, og opbevar den i fryseren.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk