Islagkage på browniebund med mango- og citronparfait

24. august 2021 af .

Foto: Peter Kam

På en lun sommerdag i haven smager få ting så godt som hjemmelavet islagkage. Kombinér en chokoladebund med syrlig mango- og citronparfait, og top den kølige kage med friske danske sommerbær.

Bemærk
Frysetid: Mindst 8 timer.

Ingredienser

Udstyr

Springform, ca. 24 cm i diameter
Lagkageplast

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i bunden af en springform. Smør siderne af springformen med 5 g smør, og klip lange strimler af bagepapir. Pres bagepapiret fast på siderne af springformen.
Hak chokoladen groft. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt chokoladen. Rør rundt, indtil chokoladen er smeltet.
Pisk æg, sukker, salt og lakrids let sammen i en skål med en elpisker. Vend smørret i æggesnapsen med en dejskraber, til dejen er jævn. Sigt hvedemel i dejen, og vend den sammen igen med en dejskraber.
Hæld dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i 20-25 minutter. Kagen skal ikke være gennembagt, men en smule svampet.
Afkøl kagen, og tag den ud af formen. Rengør springformen, og læg igen bagepapir i bunden af formen og lagkageplast langs kanterne. Læg brownien tilbage i formen. Pres kagens kanter en smule flade, så kagen når helt ud i kanten af formen.
Skær mangoen i tern. Skyl citronerne, og riv skallen fint. Pres citronsaften. Blend mango, citronskal og citronsaft jævnt i en blender.
Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål med en elpisker. Vend mangopuréen i æggeblommerne med en dejskraber. Pisk fløden til luftigt skum, og vend den i mangomassen.
Fordel parfaiten oven på browniebunden i formen, og sæt islagkagen i fryseren i mindst 8 timer.
Tag islagkagen ud af fryseren, ca. 20 minutter før den skal spises. Pynt islagkagen med friske bær og citronmelisse.

Tip!

Islagkagen skal fryses i mindst 8 timer i alt. Lav den gerne i op til 1 uge i forvejen, og opbevar den i fryseren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar