Islagkage med yoghurt- og jordbæris
1. oktober 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Islagkagen med yoghurt- og jordbæris på en lækker dadelbund er fuld af gode sager. Den græske yoghurt giver en let og frisk is, og bunden skaber en perfekt kontrast af sødme.
Bemærk
Frysetid: 5-6 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Blend dadler, mandler og kokosmel sammen til en ensartet masse i en foodprocessor. Tilsæt lidt vand, hvis massen kører fast.
Beklæd springformen med bagepapir, og pres dadelmassen ned i bunden af formen i et jævnt og fast lag. Sæt springformen i køleskabet.
Rens jordbær, og skær dem i mindre stykker. Læg dem i en gryde. Flæk vaniljestangen, og læg den i gryden med jordbær. Tilsæt honning. Bring gryden i kog, og lad jordbærrene koge i 12 minutter under jævnlig omrøring, til du får en fast grød. Tag gryden af varmen, og fjern vaniljestangen.
Blend jordbærgrøden til en coulis med en stavblender. Afkøl helt.
Tag lidt af den kolde coulis fra, og gem den. Pisk yoghurt og resten af coulisen sammen i en skål med en elpisker. Fordel yoghurt-jordbær-iscremen oven på dadelbunden.
Dryp den sidste coulis oven på kagen i store prikker. Træk en kniv igennem dem, så der dannes et mønster. Frys kagen i 5-6 timer. Tag den ud 15 minutter før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Nem frozen yoghurt opskrift