Islagkage med sommerbær og marengskys

Skal det være ekstra festligt, er en hjemmelavet islagkage en sikker vinder. Imponér dine gæster med denne overdådige islagkage med vanilje, jordbær, hindbær, sprøde marengskys og spiselige blomster.

Bemærk
Bagetid, marengs: Mindst 1 time. Frysetid: Mindst 5 timer eller natten over.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, 20-22 cm i diameter.

Sådan gør du

Hak mandlerne. Pisk æggehviderne stive i en skål, og pisk sukker i, til massen er tyk og blank. Det tager ca. 5 minutter. Vend mandlerne i.
Hæld halvdelen af marengsen over i en anden skål, og pisk rødbedesaft i.
Tænd ovnen på 125° varmluft. Læg bagepapir på 2 bageplader. Fordel marengsmassen i små toppe med 2 skeer eller ved hjælp af en sprøjtepose.
Bag marengstoppene i ovnen i 1-1½ time, til de er sprøde udenpå og bløde indeni. Sæt evt. en grydeske i klemme i ovnlågen undervejs, så dampen kan slippe ud.
Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og pisk dem sammen med æggeblommer og 25 g flormelis i en skål.
Pisk fløden til en let skum i en anden skål, og vend forsigtigt æggesnapsen i flødeskummet.
Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, tilsæt 50 g flormelis, og pisk, til massen er tyk og blank.
Skyl bærrene, og kør bær, 50 g flormelis, portvin og vand til en ensartet konsistens i en foodprocessor.
Vend æggehvidemassen i bærblandingen. Fordel først den hvide flødeskumsblanding i springformen og derefter den røde bærblanding ovenpå.
Dæk formen med husholdningsfilm, og sæt islagkagen i fryseren i mindst 5 timer eller natten over.
Tag islagkagen ud af fryseren ½ time før servering. Servér islagkagen på et fad, og pynt med marengskys, spiselige blomster og bær.

Tip!

Lav evt. flere lag ved at fordoble portionen, og brug evt. en anden farve bær såsom brombær, blåbær og solbær, så der kommer flere farvelag i islagkagen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
16. august 2020 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar