Islagkage med ribs og hvid chokolade

Denne lækre islagkage gemmer på noget af en overraskelse. Inde under den søde hvide chokolade finder du nemlig en midte af syrlig ribsis og under den en knasende kiksebund med karamel.

Bemærk
Det tager to dage at lave islagkagen, så begynd i god tid!

Ingredienser

Udstyr

en springform, 18 cm i diameter
en ismaskine

Sådan gør du

Smelt sukkeret til karamel ved svag varme i en lille tykbundet gryde. Hæld karamellen ud på et stykke bagepapir, og lad den køle helt af. Blend karamellen til knas.
Knus kiksene til fine krummer i en blender. Smelt smør, og bland det med kiksekrummer og karamelknas. Fordel massen i bunden af en springform, og tryk den godt sammen. Stil springformen i fryseren.
Blend ribs og sukker til puré, og si kernerne fra. Hæld fløde og mælk i en skål, rør ribspuréen i, og smag til med lidt frisk citronsaft.
Kør massen på ismaskine. Læg husholdningsfilm i bunden af en lille halvkugleformet skål, ca. 10 cm i diameter, og fyld den med is. Hæld resten af isen i en boks. Sæt begge dele i fryseren natten over.
Tag ribsisen ud af skålen, fjern husholdningsfilmen, og placér den på kiksebunden. Du kan servere ribsisen i boksen ved siden af islagkagen eller gemme den til senere. Sæt kiksebund med ribsis på frys.
Varm chokolade og fløde op i en gryde under omrøring, indtil chokoladen er smeltet. Tag straks gryden af varmen, og rør sukker i. Tilsæt mælk lidt ad gangen, mens du rører i ismassen.
Kør massen på ismaskine, og fordel den færdige is i springformen med kiksebund og ribsis. Gør overfladen jævn med en dejskraber. Sæt islagkagen i fryseren natten over.
Løft forsigtigt islagkagen ud af formen, og læg den på et fad. Pynt med friske ribs og lidt hakket hvid chokolade lige inden servering.

Tip!

Du kan servere Islagkagen direkte fra fryseren takket være den cremede is. Selv efter flere overnatninger i fryseren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
26. juli 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar