Islagkage med Oreo-bund og brombærparfait

12. oktober 2021 af .

Foto: Peter Kam

Når solen skinner fra en blå himmel, må de søde sager gerne være isende kolde. Lav denne islagkage, og læg den i fryseren, så kan du altid finde den frem, når du har lyst til en kold fornøjelse.

Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Del Oreo-kiksene. Skrab cremen ud, og kassér den. Blend kiksene helt fint i en blender.
Smelt smørret i en gryde, og rør smør og kiks sammen.
Sæt et bagepapir i bunden af en springform, ca. 24 cm i diameter. Klæd siderne af formen med kageplastik, og fordel dejen i bunden af formen. Pres den helt flad, og sæt formen i fryseren.
Skyl limefrugten, og riv skallen fint. Kog limeskal, friskpresset limesaft og brombær i en gryde på lav varme i 10 minutter. Blend blandingen med en stavblender, og lad den køle af.
Pisk sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps med en elpisker i en skål. Vend æggesnapsen sammen med brombærrene.
Pisk fløden luftig med en elpisker, og vend den sammen med æggesnapsen med en dejskraber. Hæld ismassen i formen, og sæt den tilbage i fryseren i mindst 6 timer.
Tag islagkagen ud af fryseren 15 minutter, før den skal serveres. Pynt den med friske bær og citronmelisse.

Tip!

Smid ikke cremen fra Oreo-kiksene ud. Du kan fx bruge den i en lækker frosting eller som smørepålæg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar