Islagkage med Oreo-bund og brombærparfait
12. oktober 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Når solen skinner fra en blå himmel, må de søde sager gerne være isende kolde. Lav denne islagkage, og læg den i fryseren, så kan du altid finde den frem, når du har lyst til en kold fornøjelse.
Bemærk
Frysetid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Del Oreo-kiksene. Skrab cremen ud, og kassér den. Blend kiksene helt fint i en blender.
Smelt smørret i en gryde, og rør smør og kiks sammen.
Sæt et bagepapir i bunden af en springform, ca. 24 cm i diameter. Klæd siderne af formen med kageplastik, og fordel dejen i bunden af formen. Pres den helt flad, og sæt formen i fryseren.
Skyl limefrugten, og riv skallen fint. Kog limeskal, friskpresset limesaft og brombær i en gryde på lav varme i 10 minutter. Blend blandingen med en stavblender, og lad den køle af.
Pisk sukker og æggeblommer til en luftig æggesnaps med en elpisker i en skål. Vend æggesnapsen sammen med brombærrene.
Pisk fløden luftig med en elpisker, og vend den sammen med æggesnapsen med en dejskraber. Hæld ismassen i formen, og sæt den tilbage i fryseren i mindst 6 timer.
Tag islagkagen ud af fryseren 15 minutter, før den skal serveres. Pynt den med friske bær og citronmelisse.
Tip!
Smid ikke cremen fra Oreo-kiksene ud. Du kan fx bruge den i en lækker frosting eller som smørepålæg.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk