Islagkage med marengsbund og vaniljeparfait
11. juli 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Aller Media
Her får du en enkel og smuk islagkage med sprød marengsbund, vaniljeparfait og friske jordbær på toppen. Bærrene kan udskiftes, alt efter hvilke der er i sæson.
Bemærk
Ovntid: 1 time. Frysetid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, ca. 22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150°. Pisk æggehviderne halvstive med en elpisker. Sæt hastigheden ned, og tilsæt sukkeret. Pisk et par minutter. Vend forsigtigt hasselnøddeflagerne i marengsen.
Læg et stykke bagepapir på en bageplade. Fyld marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt den ud til en bund på ca. 22 cm i diameter med en glat tylle eller en stjernetylle.
Bag bunden midt i ovnen i ca. 4 minutter på 150°, skru ned på 100°, og bag videre i 50-60 minutter. Afkøl marengsbunden på en rist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommerne sammen med sukker og vaniljekorn. Pisk indtil massen er lys og luftig.
Pisk fløden til skum, og vend det med æggeblommerne.
Beklæd springformen med husholdningsfilm. Læg marengsbunden i, og fordel parfaiten over. Stil formen i fryseren natten over, eller indtil parfaiten er frossen.
Hæld vaniljesukker i fløden, og pisk til skum. Brug en sprøjtepose til at lave fine toppe af flødeskum på islagkagen, og stil den tilbage i fryseren.
Tag islagkagen ud, lige inden den skal serveres. Skyl jordbærrene og pynt kagen med bærrene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk