Islagkage med marengs og blommer

5. september 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Den her nemme dessert består af is lagt sammen mellem to marengsbunde og fyldt med blommekompot.

Bemærk
Frysetid: 4 timer

Ingredienser

Udstyr

1 isform

Sådan gør du

Tænd ovnen på 125°. Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker, og rør sukkeret i lidt ad gangen, mens du pisker. Marengsen er færdig, når den har en sej konsistens.
Smør marengsen ud på en bageplade med bagepapir, så størrelsen passer med top og bund på din isform. Bag marengsen ved 125° i ca. 45 minutter. Afkøl på en bagerist.
Når marengsen er kold, trækker du bagepapiret forsigtigt af og deler den i to på den lange led. Placér det ene stykke marengs i bunden af isformen.
Halvér blommerne, og fjern stenene. Skær blommerne i både. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Hæld blommer, vanilje og sukker i en gryde, og giv det et let opkog. Lad kompotten afkøle helt.
Pisk æggehviderne stive med en elpisker, og tilsæt salt og 50 g sukker. Pisk, indtil marengsen er sej, og stil til side. Pisk i en anden skål æggeblommer og 75 g sukker luftigt. Tilsæt piskefløde, og pisk det til en let og luftig flødecreme.
Vend den nypiskede marengs og blommerne i skålen med flødecremen med en dejskraber. Fordel iscremen på marengsbunden, og top med det andet stykke marengs. Sæt i fryseren, indtil isen er fast.
Tag ud af fryseren, skær isen i pæne stykker, og servér med det samme. Top evt. med chokoladesauce.

Tip!

Lav gerne marengsen og blommekompotten nogle dage før.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar