Islagkage med kirsebær og sprød makronbund
21. november 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Colombus Leth
En klassisk islagkage er hvad du får, hvis du følger denne opskrift. Den har nemlig både en sprød makronbund og en sød vaniljeparfait. Du kan pynte kagen lige som du vil alt efter sæson.
Bemærk
Frysetid: Mindst 6-8 timer.
Ingredienser
Udstyr
1 springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Blend makronerne i en foodprocessor, til de er blevet til mel. Smelt smørret, tilsæt vaniljesukker og makroner, og bland det hele godt sammen.
Beklæd en springform med bagepapir. Tryk makronblandingen fast i bunden med en ske, og stil den i køleskabet.
Pisk æggeblommerne hvide med sukkeret. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Rør kirsebærrene sammen med vaniljekornene (væden fra kirsebærrene skal ikke med). Rør blandingen i æggemassen.
Pisk piskefløden til skum. Vend forsigtigt flødeskummen i æggemassen, og fordel den i springformen. Dæk formen med alufolie, og frys den i 6-8 timer eller natten over.
Tag vaniljeislagkagen ud 30 minutter, inden den skal serveres. Pynt evt. islagkagen med en kristorn med røde bær, en fin grankvist eller hvad der er i sæson.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk