Islagkage med jordbærmousse og chokoladebunde
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Imponerende islagkage med jordbærmousse og chokoladebunde, der smager af mere. Det tager lidt tid at fremtrylle den lækre kage, men det er absolut umagen værd!
Ingredienser
Udstyr
en springform, 22-24 cm i diamater
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175º. Pisk æg og sukker lyst og cremet med en elpisker. Smelt smør og mørk chokolade i en varmefast skål over vandbad. Rør den smeltede chokolade i æggemassen sammen med fløden.
Sigt kakao, mel og bagepulver i dejen, og rør dejen sammen med en ske, til den er jævn.
Smør springformen med smør, og fordel dejen i formen i et jævnt lag. Bag kagen i den forvarmede ovn i 15-20 minutter – tjek med en kødnål el.lign., at den er gennembagt. Lad kagen køle af i formen.
Skyl og nip jordbærrene, og blend dem i en blender/foodprocessor til en glat puré. Hæld jordbærpureen gennem en sigte, så du kun har saften tilbage.
Bland jordbærsaft og syltesukker i en gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med jordbærsaften. Læg også den tomme vaniljestang ned i gryden. Bring gryden i kog, og lad jordbærsaften småkoge i 10-15 minutter, til den tykner. Lad den køle af.
Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med den afkølede jordbærsaft.
Flæk den afkølede chokoladekage i 2 lige tykke kagebunde med en lang, skarp kniv. Læg den ene kagebund tilbage i springformen. Fordel halvdelen af jordbærmoussen i formen. Læg den anden kagebund ovenpå, og fordel resten af jordbærmoussen på toppen af kagen. Sæt kagen i fryseren i mindst 4 timer.
Tag kagen ud af fryseren ½ time før servering. Pynt med jordbær, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk