Islagkage med hindbæris og chokoladebund

1. juli 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Islagkagen her er nem at lave og perfekt til gæster, fordi den simpelthen er klar til servering, når I er klar til dessert. Islagkagen kræver ingen ismaskine.

Bemærk
Køle- og frysetid: I alt minimum 8 timer.

Ingredienser

Udstyr

1 springform, ca. 24 cm i diamter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° varmluft. Skær smørret i tern, og hak chokoladen groft. Smelt begge dele sammen over vandbad. Lad det afkøle en smule.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt med elpisker i en skål. Vend den smeltede chokolademasse heri. Bland mel, bagepulver og salt i en skål. Sigt blandingen i chokolademassen, og vend forsigtigt det hele sammen.
Smør en springform, og fyld massen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 10-15 minutter, eller til den er gennembagt. Lad den køle helt af.
Gå hindbærrene efter, og skyl dem, hvis de er friske. Kog hindbær, sukker og citronsaft op i en gryde, så sukkeret smelter. Sæt bærrene på køl, og lad dem blive helt kolde inden brug.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn i en skål med en elpisker, til massen er lys og luftig. Pisk fløden til skum i en anden skål, og vend æggemasse og flødeskum forsigtigt sammen. Vend hindbær i.
Placér kakaobunden i en springform uden bund på et serveringsfad (du skal bruge ringen til at holde på isen om lidt). Sørg for, at opstillingen kan være i din fryser. Fyld ismassen i, og frys anretningen – helst natten over og minimum 6 timer.
Skyl og afdryp hindbær. Tag kagen ud af fryseren, og fjern formen. Smelt chokoladen over vandbad, og pynt med bær, skumfiduser og smeltet chokolade. Lad evt. kagen stå i 10 minutter inden servering.

Tip!

Du kan sagtens pynte den frosne kage og sætte den tilbage på frost. Tag den ud 10-15 minutter inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar