Islagkage med hindbær og mandelbund
12. november 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Sæt en yndig, lyserød hindbærisdessert på bordet med en knasende mandelbund og luftige kys på toppen.
Bemærk
Frysertid: 8 timer
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Læg bagepapir i bunden af formen, og smør kanten med lidt smør. Pisk æggehviderne næsten stive i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre til en blank og fast marengs.
Hak mandler og karamelchokolade groft, og vend begge dele i marengsen sammen med flagesalt. Fordel marengsen i formen, og bag den i ovnen i 25 minutter. Afkøl den helt på en bagerist.
Løsn mandelbunden fra formen. Rengør springformen, og sæt lagkageplast fast langs indersiden af formen. Læg forsigtigt mandelbunden tilbage i formen, og sæt den i fryseren, imens du laver isen.
Kog hindbær, sukker og citronsaft sammen i en gryde i ca. 5 minutter. Si kompotten, så kerner sorteres fra. Afkøl hindbærpuréen, til den er lun.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, flormelis, æggeblommer og salt lyst og luftigt med en elpisker i en skål.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en anden skål, og vend flødeskummen forsigtigt i æggeblandingen. Vend til sidst hindbærpuréen i iscremen, til den er jævn og flot lyserød.
Fordel iscremen oven på mandelbunden, glat overfladen med en paletkniv, og sæt islagkagen i fryseren i mindst 8 timer eller gerne til næste dag.
Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter før servering, og pynt den med friske hindbær og små marengskys.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk