Islagkage med havtornis, hvid chokoladeparfait og brændt marengs

Islagkage vil med sikkerhed imponere dine gæster! Især når den laves af havtornis, hvid chokoladeparfait og brændt marengs.

Bemærk
Frysetid: I alt mindst 10 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter
lagkageplast
en halvkugleform af silikone, 11 cm i diameter
en sprøjtepose med glat tylle
en lille gasbrænder

Sådan gør du

Beklæd bunden af springformen med bagepapir, og smør kanterne med olie. Pisk æggehvider og sukker stift, og vend mandelmelet i med en ske. Fordel marengsmassen i formen, og bag den i en 175° varm ovn i 15 minutter. Afkøl.
Skær mandelbunden fri af formen. Rengør formen, og sæt lagkageplast langs formens kant. Læg mandelbunden tilbage i formen.
Kog havtorn og ⅓ af rørsukkeret sammen ved svag varme i 3-5 minutter. Blend det til puré med en stavblender. Pres puréen gennem en finmasket si over en skål, så kerner og skind frasorteres, og der kun er den fine havtornpuré tilbage. Afkøl puréen. Smag evt. til med lidt ekstra sukker.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, resten af rørsukkeret og vaniljekorn lyst og luftigt. Pisk fløden til blødt skum. Rør den afkølede havtornpuré i æggemassen, og vend flødeskummet i. Pres saften af citronen, og smag cremen til med citronsaft. Iscremen skal være ret syrlig. Hæld cremen i en halvkugleform af silikone, og sæt den i fryseren i mindst 4 timer.
Tag den frosne havtornis ud af fryseren, og vend den ud af halvkugleformen. Placér havtornisen oven på mandelbunden. Sæt formen tilbage i fryseren.
Smelt hakket chokolade i en skål over vandbad. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, rørsukker, vaniljekorn og salt lyst og luftigt. Pisk fløden til let skum. Rør den smeltede chokolade i æggemassen, og vend forsigtigt flødeskum og cremefraiche i.
Hæld den hvide chokoladeparfait i formen, så den dækker havtornisen og bunden. Bank formen ned i bordet et par gange for at fjerne luftbobler og for at få isen til at fordele sig jævnt. Glat overfladen, og stil islagkagen tilbage i fryseren i mindst 6 timer, gerne natten over.
Når islagkagen skal serveres, pisker du æggehvider og sukker til en tyk marengs og kommer den i en sprøjtepose med glat tylle. Tag islagkagen ud af fryseren, og fjern formen og lagkageplasten.
Dekorér islagkagen med små toppe marengs, og brænd dem på overfladen med en lille gasbrænder.

Tip!

Du skal bruge lagkageplast (eller konditorfolie) til opbygningen af islagkagen. Det kan købes i ruller i stormagasiner, isenkrambutikker og på nettet, fx metteblomsterberg.dk. En halvkugleform af silikone kan købes på kunstogkokkentoj.dk. Alternativt kan du bruge en lille rund skål med samme diameter (ca. 11 cm),som du beklæder med husholdningsfilm indvendigt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
26. juli 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar