Islagkage med brombæris og lakridsbund
30. november 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Den lyslilla brombæris med crunchy lakridsbund leder tankerne hen på lune sommerdage i haven, lavendler i fuldt flor og bugnende bærskåle.
Bemærk
Frysetid: Mindst 8 timer, gerne natten over.
Ingredienser
Udstyr
en aflang brødform, ca. 22 x 7 cm
Sådan gør du
Knus kiksene til fine krummer enten med hænderne eller i en foodprocessor. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det<br />
i kiksekrummerne sammen med lakridspulver og salt.
Beklæd formen med husholdningsfilm, og pres kiksemassen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt formen på køl, mens du laver isen.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør kondenseret mælk og vaniljekorn sammen i en skål. Pisk fløden til skum med en elpisker, og vend den i mælkeblandingen, så du får en blød og ensartet iscreme. Hæld halvdelen af iscremen over i en anden skål.
Læg lidt over halvdelden af de friske brombær i den ene skål med iscreme, og blend massen med en stavblender, til du får en mørklilla iscreme.
Smag den mørklilla iscreme til med halvdelen af citronsaften. Fordel iscremen oven på lakridsbunden i formen, og sæt den i fryseren i mindst 2 timer.
Læg de resterende friske brombær i den anden skål med iscreme, og blend massen med en stavblender, til du får en lyslilla iscreme. Smag til med halvdelen af citronsaften.
Hæld den lyslilla is oven på den frosne mørklilla is i formen. Stik forsigtigt de frosne brombær ned i den lyslilla is, og jævn overfladen med en paletkniv. Sæt formen tilbage i fryseren i mindst 6 timer eller gerne natten over.
Tip!
Den letsaltede lakridsbund giver et spændende modspil til den søde is, men lakridspulveret kan sagtens udelades, hvis du ønsker en mere neutral smag.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk