Iskager med ananas-mangosorbet
25. juli 2023
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Hvorfor tage forbi kiosken, når du selv kan fylde fryseren med iskolde lækkerier? Kombinér en sprød bund af mysli med en forfriskende sorbet med mango og ananas, så har du snart hjemmelavede iskager.
Bemærk
Køletid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Smelt smør og glukosesirup i en gryde. Fjern gryden fra varmen, og rør mysli og kokosmel i. Rør blandingen godt sammen.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Hæld blandingen i formen, og pres den godt sammen.
Kog sukker, ananassaft og limesaft i en gryde, til sukkeret er opløst. Afkøl sukkerlagen.
Blend sukkerlag, mango og ananas i en blender.
Hæld blandingen i en bøtte. Sæt den i fryseren, indtil den har konsistens som sorbet.
Fordel isen over kokosbunden i kageformen. Dæk isen med husholdningsfilm. Sæt kageformen i fryseren i mindst 3 timer.
Skær kagen i 8 skiver, og servér den straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk