Iskaffe på fem minutter

8. marts 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Iskaffe er en dejlig sommercooler, som er supernem at lave hjemme i eget køkken. Fem minutter er alt, hvad du skal bruge for at lave denne iskolde kaffedrik.

Ingredienser

Sådan gør du

Kom isterningerne i en blender, og tilsæt de øvrige ingredienser.
Blend ved højeste hastighed, til al isen er knust.
Smag evt. drikken til med lidt mere rørsukker, og fordel den i høje glas. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du den bedste hjemmelavede iskaffe 

Der er ikke noget som en læskende lækker iskaffe, når solen brager frem bag skyerne, og graderne kravler opad på termometeret. I denne nemme opskrift har vi gjort det helt let for dig, og du skal du blot blende isterninger, mælk, instantkaffe og sukker sammen. Vupti, så har du iskaffe!

Iskaffen bliver ekstra lækker af at blive blendet sammen, da den får en dejlig cremet konsistens. Men har du ingen blender, eller står den gemt væk bagerst i skabet, kan du sagtens mikse den iskolde drik sammen uden. Bland ½ dl kogende vand sammen med kaffe og sukker, rør til det er opløst, og tilsæt mælk og isterninger!

Er iskaffe sundt? 

Du kan lave iskaffe med alt fra minimælk til havremælk eller slet ingen mælk og med sirup, sødemiddel eller helt uden sødere. Så hvor sund iskaffe er, afhænger både af, hvordan du laver den, og hvad du forbinder med sundhed. For nogle er det, at drikken er kalorielet, mens det for andre er, at den ikke indeholder kunstige sødestoffer.

I opskriften her er der knap 400 kalorier per glas. Hvis du vil skære lidt ned på kalorierne, kan du prøve at erstatte sødmælken med minimælk og springe sukkeret over eller erstatte det med et par dråber flydende sødestof. Men husk, at det netop er sukker og sødmælk, der gør iskaffen så lækker og cremet!

Kan man fryse iskaffe?

Du kan godt fryse iskaffe, men drikken har en tendens til at krystallisere efter en tur i fryseren. Derfor smager den bedst, når du lige har lavet den. Iskaffe kan dog sagtens holde sig en dag eller to i køleskabet, så lav gerne en ekstra portion. Heldigvis tager det højst et par minutter at bikse den iskolde drik sammen!

Hvad er Dalgona-iskaffe?

Måske har du hørt om den populære dalgonakaffe, hvor høje glas fyldt med iskold mælk toppes med cremet kaffeskum af istantkaffe og sukker? Dalgonaen er Koreas svar på iskaffe, som gik viralt på mediet TikTok for nogle år tilbage! Du får vores bedste opskrift på dalgona coffee lige her.

5 tips til opskriften på iskaffe

  • Har du en espressomaskine, kan du erstatte instantkaffe og kogende vand med et friskbrygget espressoshot.
  • Hvis iskaffen skal være ekstra lækker, kan du bruge sirup i stedet for sukker. Prøv fx en sirup med karamel- eller vaniljesmag, det tager iskaffen til et helt nyt niveau.
  • Iskaffe til overs? Frys resterne ned i en isterningebakke, og brug kaffeisterningerne til at køle din nylavede iskaffe ned med. Så undgår du, at drikken bliver vandet af isterningerne!
  • Trænger du til noget sødt til kaffen? Erstat mælken med en kugle god vaniljeis!
  • Du kan sagtens lave iskaffe til børn. Brug blot koffeinfri kaffe, og følg ellers opskriften, som den er.
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar