Iskaffe

Nyd en iskold iskaffe på sommerens varme dage. Denne udgave er med sirup, der gør den ekstra sød og lækker. Du kan selv vælge, hvilken slags sirup, du bruger i din iskaffe.

Iskaffe
0-30 min.

(4)

July 5, 2022 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Du kan også blende din iskaffe sammen – se, hvordan du gør, i videoen herunder.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

SÅDAN LAVER DU HJEMMELAVEt ISKAFFE 

Der er ikke noget som en læskende og iskold iskaffe, når solen brager frem bag skyerne, og graderne kravler opad på termometeret. I denne nemme opskrift har vi gjort det helt let for dig – du skal du blot blande isterninger, mælk, kaffe og sirup eller sukker sammen. Vupti, så har du iskaffe!

5 tips til opskriften på iskaffe

  • Har du ingen espressomaskine, kan du erstatte espresso med almindelig stærk kaffe lavet på en kaffemaskine eller instantkaffe.
  • Hvis iskaffen skal være ekstra lækker, kan du bruge sirup med smag. Prøv fx en sirup med karamel- eller vaniljesmag, det tager iskaffen til et helt nyt niveau.
  • Iskaffe til overs? Frys resterne ned i en isterningebakke, og brug kaffeisterningerne til at køle din nylavede iskaffe ned med. Så undgår du, at drikken bliver vandet af isterningerne!
  • Trænger du til noget sødt til kaffen? Erstat mælken med en kugle god vaniljeis!
  • Du kan sagtens lave iskaffe til børn. Brug blot koffeinfri kaffe, og følg ellers opskriften, som den er.

Kan man blende iskaffe?

Iskaffen bliver også sindssygt lækker af at blive blendet sammen, da det giver den en dejlig cremet konsistens.Har du mod på det, skal du bare finde din blender sammen og hælde alle ingredienserne i blenderen. Hvis du er i tvivl, kan du se fremgangsmåden i videoen ovenover.

Er iskaffe sundt? 

Du kan lave iskaffe med alt fra minimælk til havremælk eller slet ingen mælk og med sirup, sødemiddel eller helt uden sødere. Så hvor sund iskaffe er, afhænger både af hvordan du laver den, og hvad du forbinder med sundhed. For nogle er det, at drikken er kalorielet, mens det for andre er, at den ikke indeholder kunstige sødestoffer.

I opskriften her er der knap 125 kalorier pr. glas. Hvis du vil skære lidt ned på kalorierne, kan du prøve at erstatte minimælk med skummetmælk og springe sukkeret over eller erstatte det med et par dråber flydende sødestof. Men husk, at det netop er sukker og minimælk, der gør iskaffen så lækker og cremet!

Har du ingen skulprer i forhold til kalorier, bør du også prøve at lave iskaffen med sødmælk – det giver en mere cremet og lækker drik. Du kan også prøve at søde den med kondenseret mælk og helt undlade sirup og almindelig mælk. Det smager skønt og giver en cremet drik.

Kan man fryse iskaffe?

Du kan godt fryse iskaffe, men drikken har en tendens til at krystallisere efter en tur i fryseren. Derfor smager den bedst, når du lige har lavet den. Iskaffe kan dog sagtens holde sig en dag eller to i køleskabet, så lav gerne en ekstra portion. Heldigvis tager det højst et par minutter at bikse den kolde iskaffe sammen!

Hvad er Dalgona-iskaffe?

Måske har du hørt om den populære dalgonakaffe, hvor høje glas fyldt med iskold mælk toppes med cremet kaffeskum af istantkaffe og sukker? Dalgonaen er Koreas svar på iskaffe, som gik viralt på mediet TikTok for nogle år tilbage! Du får vores bedste opskrift på dalgona coffee lige her.

Vild med kaffe? Så skal du også prøve en klassisk White Russian!

Måske du også kan li'