Isdessert med makroner og havtornsirup

Havtorn er spækket med vitaminer, men smagen er syrlig, så de kræver en del sødt modspil. Prøv f.eks. at koge dem med æblejuice og lidt sukker, så har du alletiders sirup til en hurtig og lækker dessert.

Isdessert med makroner og havtornsirup
0-30 min.

(0)

27. november 2020 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
makroner
140 g
portvin (kan erstattes med sherry)
4 spsk.
havtorn friske eller frosne
150 g
rørsukker
4 spsk.
æblejuice
1½ dl
vaniljeis
0,80 liter

Sådan gør du

Fordel makronerne i bunden af 4 glas. Knus dem let med en grydeske, og dryp 3 spsk. portvin over. Vend rundt, og lad det trække i mindst 20 minutter.
Skyl havtorn, og dup dem tørre. Er der stilke på, så fjern dem med en lille, skarp kniv.
Bland havtorn, sukker og æblejuice i en kasserolle. Kog blandingen op, læg låg på, og lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter. Tilsæt 1 spsk. portvin, rør rundt, og tag gryden fra varmen.
Lad siruppen afkøle let, og hæld den på et glas med låg, hvis der går mere end 20 minutter, før du skal bruge den.
Læg 1-2 kugler is på makronerne i hvert glas, og hæld havtornsirup over lige inden servering.

Tip!

Tip: Du kan købe frosne havtorn i velassorterede forretninger året rundt og friske i august-september. Prøv også at gå på jagt efter buskene selv, typisk finder du dem tæt ved havet. Grenene er fyldt med torne, men tricket er, at du skal plukke hele grenen og lægge den i en pose, som du putter i fryseren derhjemme. Når grenen er dybfrossen, kan du slå den ned i et bord og dermed løsne bærrene.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'