Isdessert med makroner og havtornsirup
Havtorn er spækket med vitaminer, men smagen er syrlig, så de kræver en del sødt modspil. Prøv f.eks. at koge dem med æblejuice og lidt sukker, så har du alletiders sirup til en hurtig og lækker dessert.

0-30 min.
(0)
27. november 2020 af Line Holt NielsenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- makroner
- 140 g
- portvin (kan erstattes med sherry)
- 4 spsk.
- havtorn friske eller frosne
- 150 g
- rørsukker
- 4 spsk.
- æblejuice
- 1½ dl
- vaniljeis
- 0,80 liter
Sådan gør du
Fordel makronerne i bunden af 4 glas. Knus dem let med en grydeske, og dryp 3 spsk. portvin over. Vend rundt, og lad det trække i mindst 20 minutter.
Skyl havtorn, og dup dem tørre. Er der stilke på, så fjern dem med en lille, skarp kniv.
Bland havtorn, sukker og æblejuice i en kasserolle. Kog blandingen op, læg låg på, og lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter. Tilsæt 1 spsk. portvin, rør rundt, og tag gryden fra varmen.
Lad siruppen afkøle let, og hæld den på et glas med låg, hvis der går mere end 20 minutter, før du skal bruge den.
Læg 1-2 kugler is på makronerne i hvert glas, og hæld havtornsirup over lige inden servering.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner