Irish coffee-kage

I stedet for både at servere en dessert og en Irish coffee for dine gæster, kan du sammensmelte de to ting i en guddommelig chokoladekage, som har det hele.

Bemærk
Bagetid: 50 minutter. Afkøling: Ca. 40 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160º, og beklæd springformen med bagepapir (både bund og kanter). Hak chokoladen groft, og smelt den ved svag varme i en gryde sammen med kaffe og smør. Tag gryden af varmen, når det hele er smeltet sammen, og rør brun farin, sukker og vaniljesukker i. Lad blandingen køle af i 5 minutter.
Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommerne i chokoladeblandingen, og tilsæt herefter hvedemel, mandelmel og salt.
Pisk æggehviderne stive i en ren skål med en elpisker. Vend de stiftpiskede æggehvider i chokoladeblandingen ad flere omgange, til dejen er lige akkurat jævn og ensartet. Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ovnen i ca. 50 minutter, til den er gennembagt, men stadig lidt blød og hvælvende i midten.
Prik et par huller i overfladen af kagen med en gaffel. Placér springformen på en bagerist, og lad kagen køle af i formen i 10 minutter, til den er lun, men ikke brandvarm.
Hak chokoladen, og smelt den i en varmefast skål over vandbad sammen med piskefløden. Tag skålen af varmen, og smag til med whisky og salt. Hæld whiskychokoladen ud over den lune kage i springformen, og lad den køle af i 30 minutter.
Bland fløde, Baileys og salt i en skål, og pisk det til blødt skum med en elpisker.
Fordel skummet på toppen af den afkølede kage, og sigt kakaopulver over kagen. Servér gerne kagen, mens den stadig er helt friskbagt og lun.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar