Irish coffee

Den populære drink, irish coffee, består af kaffe med whisky, farin og flødeskum, og det er enhver kaffelskers drøm at få sådan en serveret, når dagen går på hæld.

Irish coffee
0-30 min.

(6)

March 21, 2022 af Linn GrubbströmFoto: Shutterstock

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du Irish coffee

Herover får du opskriften på en helt klassisk Irish coffee, men du skal ikke også snydes for lidt god viden om den dejlige kaffedrink. Læs med her.

Hvem opfandt Irish coffee?

Den irske kok Joe Sheridan opfandt Irish coffee, da han arbejdede på en lufthavnsrestaurant i Foynes, Irland. Drinken blev verdenskendt efter 2. verdenskrig, hvor propelfly fløj mellem Nordamerika og Europa og stoppede i den irske lufthavn for at tanke.

En aften måtte restauranten holde længere åbent, da et fly måtte lande pga. dårligt vejr. Kokken, Joe Sheridan, fandt på at servere drinken for de trætte flypassager, så de kunne varme sig. Irish coffee blev hurtigt restarantens officielle velkomstdrink.

Hvad smager Irish coffee af?

Den smagfulde Irish coffee smager hovedsagligt af kaffe med en dejlig varm eftersmag af whisky. Kaffen er sødet med puddersukker og toppet med flødeskum. Drinken er derfor rigtig populær blandt kaffedrikkere.

Hvilken alkohol bruger man i Irish coffee?

I en klassisk Irish coffee bruger man whisky. Traditonelt set bruge whiskyen Tullamore D.E.W, der indeholder forskellige irske whiskyer, der tilsammen giver en god kompleksitet, balance og blødhed. Du kan dog sagtens bruge andre whiskyer.

Irish coffee glas

Hvilke glas bruges til Irish coffee? I princippet kan du bruge lige de glas, du vil, men oprindeligt serveres drinken i et gennemsigtigt glas, så man kan se skellet mellem kaffe og flødeskum. 

Irish coffee med Baileys

Vil du gerne have en lidt rundere Irish coffee, kan du lave en udgave med Baileys. Erstat halvdelen af whiskyen med Baileys, og servér den lækre drink.

Hvad er Caife Gaelach?

Caife Gaelach er et andet ord for Irish coffee. Der er ingen forskel på drinken, uanset om du kalder den irsk kaffe eller Caife Gaelach.

Hvordan pisker man flødeskum?

Du kan enten piske flødeskum til din Irish coffee i hånden eller med et elpiskeris. Vi anbefaler ikke, at du bruger den færdiglavede, da den er lidt for sød og alt for stift pisket. Har du pisket din flødeskum for stiv, kan du tilsætte lidt mælk – se, hvordan du redder den, i videoen ovenover.

Måske du også kan li'