Iransk oksekødsgryde

23. april 2020 af .

Foto: Winnie Methmann

Denne gryde er inspireret af en klassisk iransk ret, hvor kød og bønner simrer i en grøn sauce fyldt med urter.

Ingredienser

Sådan gør du

Brun kødet i olivenolie på alle sider i en gryde. Krydr godt med salt og peber.
Pil og hak løg, og pil og pres hvidløg. Tilsæt det til gryden. Lad løgene stege med, til de bliver bløde og begynder at tage farve.
Rens forårsløg, og hak den grønne ende fint i en minihakker sammen med skyllet persille og koriander. Vend det i gryden, til det falder sammen.
Tilsæt gurkemeje, og rør rundt. Hæld citronsaft og bouillon i gryden, og bring den i kog. Lad retten simre under låg i 1½-3 timer.
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Skyl og dræn kidneybønnerne fra dåsen, og vend dem i gryderetten. Smag til med salt og peber, og servér med ris.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar