Ingenting – sønderjyske småkager
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Denne opskrift anses af mange sønderjyske husmødre for at være en af de lækreste småkager, der findes. Navnet henviser til kagernes florlette konsistens og neutrale smag, og kagerne spises altid som afslutning på et fuldt kaffebord. For som man siger i Sønderjylland: “Ingenting kan man jo altid spise!”
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150º.
Rør hvedemel, æggeblommer, smør og piskefløde sammen i en skål, og saml forsigtigt dejen til en sammenhængende masse.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Udstik runde kager med et vinglas eller en lille rund udstikkerform, og læg kagerne på bageplader med bagepapir.
Pisk æggehvider og sukker sammen med en elpisker til en helt stiv masse. Tilsæt eddike og finthakkede mandler, og pisk videre, til du har en blank og sej marengsdej.
Sæt en pæn kugle marengs oven på hver kage, brug gerne en sprøjtepose.
Bag kagerne i ovnen i ca. 8 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk