Ingefærtrøfler
15. december 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
De her trøfler er proppet med både frisk og syltet ingefær og skal blot rulles i kakao. Lækker, lille sag til f.eks. en espresso - super i en konfektskål.
Bemærk
Er det umuligt at få chokolade og nougat til at smelte, kan du sætte skålen over et vandbad et øjeblik (skålen må ikke røre vandet).
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub ingefæren, og skær den i tynde skiver. Læg dem i en kasserolle, tilsæt fløde, og kog op.
Hak chokoladen fint, og skær nougaten i tern. Hæld begge dele i en skål.
Sigt den varme ingefær-fløde over chokolade og nougat a 2-3 gange, og rør rundt, så chokolade og nougat smelter
Hak den syltede ingefær fint, og bland den i massen sammen med lidt salt. Fyld massen i en plasticbøtte, og sæt den på køl natten over.
Skær trøflerne i ca. 35 små stykker, vend dem i en skål med kakao, og nyd dem kolde.
Tip!
Det er meningen, at trøflerne skal være rustikke, så bryd dem blot i grove stykker. Du kan også trille dem til fine kugler - det tager blot lidt længere tid. Opbevar trøflerne i en bøtte med kakaopulver, og tag dem op med en hulske inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk