Ingefærsmåkager med karamel
15. juli 2019
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Sprøde hjemmebagte småkager med et strejf af krydret ingefær. Kagerne dyppes i karamelsauce, der gør hver mundfuld til den perfekte bid.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk smør og farin i en skål med en håndmixer i ca. 5 minutter, til du har en ensartet cremet masse. Tilsæt sirup, mel, natron, ingefær og vaniljesukker. Ælt videre med hænderne eller håndmixer, til du har en blød og elastisk dej.
Del dejen i 2 kugler, pak dem ind i husholdningsfilm, og læg dem ½ time i køleskabet. Rul de 2 kugler dej ud på bagepapir, til dejen har en tykkelse på 5 mm, og sæt dem i køleskabet ½ time mere.
Tænd ovnen på 160°. Skær kagedejen ud i små firkanter. Bag kagerne i ovnen på en bageplade beklædt med bagepapir i 8-10 minutter. Lad dem køle lidt af, før du tager dem over på en rist til at afkøle helt.
Varm smør, sukker og sirup op i en gryde, mens du pisker hele tiden. Lad blandingen koge op, skru lidt ned, og kog i 12-14 minutter, uden du rører i gryden. Sluk for varmen, og lad karamellen stå 3 minutter i gryden.
Dyp ingefærkagerne i karamellen, men kun den ene halvdel.<br />
Lad dem dryppe godt af, og læg dem til tørre på en rist beklædt med bagepapir.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassiske ingefærsmåkager