Ingefærsaft med citronverbena
11. juli 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Forfriskende læskedrik med lidt kant fra den stærke ingefærsaft.
Bemærk
Citronverbena kaldes også citronjernurt og er en lidt overset krydderurt herhjemme. Den dufter og smager kraftigt af citron, og den kan bruges til alle retter, hvor man normalt vil anvende citron. Bladene kan bruges som pynt på kager og desserter og kan evt. kandiseres.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør ingefærsaft og honning sammen i en skål, til honningen er opløst.
Læg verbenastilkene i en lille flaske, og hæld saften over. Lad det trække i køleskabet i 8 timer, gerne natten over.
Servér saften i glas med masser af knust is og lidt frisk verbena.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk