Ingefærcupcakes med kaffetopping

2. marts 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Gør de søde ingefærcupcakes med kaffetopping endnu mere festlige ved at sætte en slikkepind i toppen. Gå efter lyse og dekorative slikkepinde, gerne med smag af ingefær.

Ingredienser

Udstyr

Udstyr
Muffinform med 10 huller
Sprøjtepose med stjernetylle

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smelt 100 g smør på en pande. Smør 10 muffinforme med resten af smørret.
Pisk æg og sukker til en luftig creme. Vend mel med bagepulver og krydderier.
Drys melblandingen i æggene, tilsæt mælk, og pisk til en ensartet dej.
Hæld smeltet smør i dejen, og fordel den i de smurte forme.
Bag kagerne i ovnen i 20-25 minutter. Afkøl på en rist.
Pisk det bløde smør, og tilsæt sigtet flormelis, vaniljesukker og kakao lidt ad gangen.
Pisk til en blank smørcreme, og smag til med kaffe eller kaffelikør.
Fyld cremen i en sprøjtepose med tylle, og læg den på køl i 30 minutter.
Dekorér kagerne med smørcreme, og pynt med knuste og hele slikkepinde samt sukkerpynt.

Tip!

Lav evt. halvdelen af toppingen uden kaffesmag for at gøre kagerne mere børnevenlige.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar