Indiske vegetarfrikadeller med søde kartofler
14. februar 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Laver du vegetarfrikadellerne her, og serverer dem med æbleraita og tomatsalsa, får du en smagfuld indisk-inspireret middag med masser af smag.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær søde kartofler i grove stykker, og læg dem i en gryde med finthakket løg og karrypasta. Hæld vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Kog de søde kartofler, til de er møre, og hæld vandet fra.
Kog linser og ris i 3 dl vand under låg og ved svag varme i ca. 15 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra.
Mos de søde kartofler i en skål, og rør dem sammen med linser, ris, æg, salt og peber. Varm en pande med olie op. Form kartoffelblandingen til små deller, og steg dem ca. 5 minutter på hver side ved middel varme.
Skyl æblet, og skær det i små tern. Skyl mynte, pluk bladene, og hak dem groft. Rør æble og frisk mynte sammen med yoghurt, og smag til med salt og peber.
Skyl cherrytomaterne, og skær dem i små stykker. Pil rødløget, og hak det fint. Skyl mynte og koriander, og pluk bladene.
Bland tomat, rødløg, mynte, koriander, karry og saften fra ½ lime, og smag til med salt og peber. Servér grøntsagsdellerne med æbleraita, tomatsalsa og evt. en skive lime.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk