Indiske vegetarfrikadeller med søde kartofler

14. februar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Laver du vegetarfrikadellerne her, og serverer dem med æbleraita og tomatsalsa, får du en smagfuld indisk-inspireret middag med masser af smag.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær søde kartofler i grove stykker, og læg dem i en gryde med finthakket løg og karrypasta. Hæld vand i gryden, til kartoflerne er dækket. Kog de søde kartofler, til de er møre, og hæld vandet fra.
Kog linser og ris i 3 dl vand under låg og ved svag varme i ca. 15 minutter. Hæld evt. overskydende vand fra.
Mos de søde kartofler i en skål, og rør dem sammen med linser, ris, æg, salt og peber. Varm en pande med olie op. Form kartoffelblandingen til små deller, og steg dem ca. 5 minutter på hver side ved middel varme.
Skyl æblet, og skær det i små tern. Skyl mynte, pluk bladene, og hak dem groft. Rør æble og frisk mynte sammen med yoghurt, og smag til med salt og peber.
Skyl cherrytomaterne, og skær dem i små stykker. Pil rødløget, og hak det fint. Skyl mynte og koriander, og pluk bladene.
Bland tomat, rødløg, mynte, koriander, karry og saften fra ½ lime, og smag til med salt og peber. Servér grøntsagsdellerne med æbleraita, tomatsalsa og evt. en skive lime.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar