Indiske lammespyd med syltede rødløg og myntedressing

Det er altid hyggeligt at få lov til at spise med fingrene, og det har du en gylden mulighed for med denne ret. Servér de krydrede lammespyd og tilbehøret i hjemmebagte eller færdigkøbte lune naanbrød.

Indiske lammespyd med syltede rødløg og myntedressing
31-60 min.

(0)

28. juli 2021 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth
Bemærk:Trækketid: Mindst 1 time.

Ingredienser

personer

Lammespyd

friske grønne chilier
2
hvidløg
2 fed
frisk koriander
1 bundter
hakket lammekød
400 g
stødt spidskommen
1 tsk.
paprika
1 tsk.
chilipulver
1 tsk.
tørrede chiliflager
1 tsk.
salt og peber
æg
1
smagsneutral olie
2 spsk.

Syltede rødløg

rødløg
1
vand
1 dl
eddike
1 dl
sukker
80 g

Myntedressing

frisk mynte
6 stilke
frisk koriander
1 håndfulde
græsk yoghurt 10 %
2 dl
stødt spidskommen
½ tsk.
limefrugter
1
salt og peber

Tilbehør

agurker
1
nanbrød
8
frisk koriander
1 bundter
frisk mynte
4 stilke

Sådan gør du

Syltede rødløg

Pil løget, og skær det i skiver. Varm vand, eddike og sukker i en gryde. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Hæld løg og væske i et glas, og lad det trække i mindst 1 time.

Lammespyd

Tænd ovnen på 200°. Skyl og hak chilien fint. Pil og riv hvidløg fint. Hak korianderblade og -stilke meget fint. Vend lammekødet med chili, hvidløg, koriander, krydderier og æg. Ælt det sammen med hænderne i 2 minutter, så det hænger godt sammen.
Del kødet op i 8 dele. Pres kødet sammen til en aflang pølse, og sæt det på et grillspyd. Pensl kødet med olie, og tilbered det i ovnen i 15 minutter. Pensl kødet på ny, og steg det ved høj temperatur på panden, så det får farve.

Myntedressing

Skyl mynte og koriander. Blend mynte, koriander, halvdelen af den græske yoghurt, spidskommen og friskpresset limesaft jævnt i en blender. Rør dressingen sammen med resten af yoghurten med en ske i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.

Tilbehør

Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Lun naanbrødene, og anret spyddene i naanbrød med agurk, syltede rødløg og myntedressing. Pynt brødene med koriander og mynte.

Tip!

Har du syltede rødløg tilovers? Gem dem i et glas i køleskabet, så kan de holde i flere uger.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'