Indiske lammespyd med syltede rødløg og myntedressing
28. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Det er altid hyggeligt at få lov til at spise med fingrene, og det har du en gylden mulighed for med denne ret. Servér de krydrede lammespyd og tilbehøret i hjemmebagte eller færdigkøbte lune naanbrød.
Bemærk
Trækketid: Mindst 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og skær det i skiver. Varm vand, eddike og sukker i en gryde. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Hæld løg og væske i et glas, og lad det trække i mindst 1 time.
Tænd ovnen på 200°. Skyl og hak chilien fint. Pil og riv hvidløg fint. Hak korianderblade og -stilke meget fint. Vend lammekødet med chili, hvidløg, koriander, krydderier og æg. Ælt det sammen med hænderne i 2 minutter, så det hænger godt sammen.
Del kødet op i 8 dele. Pres kødet sammen til en aflang pølse, og sæt det på et grillspyd. Pensl kødet med olie, og tilbered det i ovnen i 15 minutter. Pensl kødet på ny, og steg det ved høj temperatur på panden, så det får farve.
Skyl mynte og koriander. Blend mynte, koriander, halvdelen af den græske yoghurt, spidskommen og friskpresset limesaft jævnt i en blender. Rør dressingen sammen med resten af yoghurten med en ske i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Lun naanbrødene, og anret spyddene i naanbrød med agurk, syltede rødløg og myntedressing. Pynt brødene med koriander og mynte.
Tip!
Har du syltede rødløg tilovers? Gem dem i et glas i køleskabet, så kan de holde i flere uger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk