Indiske lammespyd med syltede rødløg og myntedressing
Det er altid hyggeligt at få lov til at spise med fingrene, og det har du en gylden mulighed for med denne ret. Servér de krydrede lammespyd og tilbehøret i hjemmebagte eller færdigkøbte lune naanbrød.

31-60 min.
(0)
28. juli 2021 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth
Bemærk:Trækketid: Mindst 1 time.
Ingredienser
personer
Lammespyd
- friske grønne chilier
- 2
- hvidløg
- 2 fed
- frisk koriander
- 1 bundter
- hakket lammekød
- 400 g
- stødt spidskommen
- 1 tsk.
- paprika
- 1 tsk.
- chilipulver
- 1 tsk.
- tørrede chiliflager
- 1 tsk.
- salt og peber
- æg
- 1
- smagsneutral olie
- 2 spsk.
Syltede rødløg
- rødløg
- 1
- vand
- 1 dl
- eddike
- 1 dl
- sukker
- 80 g
Myntedressing
- frisk mynte
- 6 stilke
- frisk koriander
- 1 håndfulde
- græsk yoghurt 10 %
- 2 dl
- stødt spidskommen
- ½ tsk.
- limefrugter
- 1
- salt og peber
Tilbehør
- agurker
- 1
- nanbrød
- 8
- frisk koriander
- 1 bundter
- frisk mynte
- 4 stilke
Sådan gør du
Syltede rødløg
Pil løget, og skær det i skiver. Varm vand, eddike og sukker i en gryde. Rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Hæld løg og væske i et glas, og lad det trække i mindst 1 time.
Lammespyd
Tænd ovnen på 200°. Skyl og hak chilien fint. Pil og riv hvidløg fint. Hak korianderblade og -stilke meget fint. Vend lammekødet med chili, hvidløg, koriander, krydderier og æg. Ælt det sammen med hænderne i 2 minutter, så det hænger godt sammen.
Del kødet op i 8 dele. Pres kødet sammen til en aflang pølse, og sæt det på et grillspyd. Pensl kødet med olie, og tilbered det i ovnen i 15 minutter. Pensl kødet på ny, og steg det ved høj temperatur på panden, så det får farve.
Myntedressing
Skyl mynte og koriander. Blend mynte, koriander, halvdelen af den græske yoghurt, spidskommen og friskpresset limesaft jævnt i en blender. Rør dressingen sammen med resten af yoghurten med en ske i en skål. Smag dressingen til med salt og peber.
Tilbehør
Skyl agurken, og skær den i tynde skiver. Lun naanbrødene, og anret spyddene i naanbrød med agurk, syltede rødløg og myntedressing. Pynt brødene med koriander og mynte.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner