Indisk salat med paneret tofu og papadums
28. juli 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Columbus Leth
Denne slags salat med masser af friske grøntsager serveres tit som tilbehør i det indiske køkken. Men laver du en ekstra stor portion, kan du sagtens spise den som et let måltid sammen med paneret, krydret tofu og sprøde papadums.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl salaten, og skær den i strimler. Skyl agurk og tomat, og hak det fint. Skær mango i tern, og pil granatæblekernerne.
Pil rødløget, og hak det fint. Skyl og hak chili fint. Skyl og hak de fleste af krydderurterne, og vend dem sammen med grøntsager og salat i en skål. Gem lidt koriander til pynt.
Pres limefrugt, og pisk saften sammen med olie, salt, peber og chilipulver i en skål. Vend dressingen med salaten.
Placér tofuen mellem to stykker køkkenrulle, og læg en tung genstand ovenpå. Lad tofuen ligge i ca. 20 minutter, så væsken presses ud. Skær tofuen i 2 x 2 cm store tern.
Bland alle krydderier sammen med majsstivelse i en skål. Vend tofuen i blandingen, og steg den i olie på en pande i 2 minutter på hver side, så den bliver gylden.
Tilbered papadums efter anvisning på pakken. Servér salaten og tofuen med papadums.
Tip!
Er du ikke så vild med tofu, kan du erstatte det med kylling i stedet for. Marinér kyllingen i 2 spsk. olie og alle de krydderier, som hører til den panerede tofu, og steg den derefter på panden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk