Indisk salat med paneret tofu og papadums
Denne slags salat med masser af friske grøntsager serveres tit som tilbehør i det indiske køkken. Men laver du en ekstra stor portion, kan du sagtens spise den som et let måltid sammen med paneret, krydret tofu og sprøde papadums.

0-30 min.
(1)
28. juli 2021 af Linn GrubbströmFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Salat
- romainesalater
- 1
- agurker
- 2
- cherrytomater
- 250 g
- mangoer
- 2
- granatæbler
- 1
- rødløg
- 1
- friske røde chilier
- 2
- frisk mynte
- 4 stilke
- frisk koriander
- 2 håndfulde
- limefrugter
- 2
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt og peber
- chilipulver
- ½ tsk.
Paneret tofu
- tofu
- 400 g
- stødt spidskommen
- 2 tsk.
- stødt koriander
- 2 tsk.
- stødt kanel
- ½ tsk.
- stødt nellike
- 1 knsp.
- paprika
- 1 tsk.
- chilipulver
- 1 tsk.
- salt og peber
- majsstivelse
- ½ dl
- smagsneutral olie
- 2 spsk.
Til servering
- papadums
- 8
Sådan gør du
Salat
Skyl salaten, og skær den i strimler. Skyl agurk og tomat, og hak det fint. Skær mango i tern, og pil granatæblekernerne.
Pil rødløget, og hak det fint. Skyl og hak chili fint. Skyl og hak de fleste af krydderurterne, og vend dem sammen med grøntsager og salat i en skål. Gem lidt koriander til pynt.
Pres limefrugt, og pisk saften sammen med olie, salt, peber og chilipulver i en skål. Vend dressingen med salaten.
Paneret tofu
Placér tofuen mellem to stykker køkkenrulle, og læg en tung genstand ovenpå. Lad tofuen ligge i ca. 20 minutter, så væsken presses ud. Skær tofuen i 2 x 2 cm store tern.
Bland alle krydderier sammen med majsstivelse i en skål. Vend tofuen i blandingen, og steg den i olie på en pande i 2 minutter på hver side, så den bliver gylden.
Servering
Tilbered papadums efter anvisning på pakken. Servér salaten og tofuen med papadums.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner