Indisk saag med lam og spinat
Saag er en indisk dip med masser af grøntsager og krydderier. Spis den fx til lam som i denne ret.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Timm VladimirFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- løg
- 2
- hvidløg
- 4 fed
- friske grønne chilier
- 1
- smør til stegning
- 25 g
- garam masala-pasta
- 1 spsk.
- frisk ingefær
- 10 g
- lammekød i tern (fx bov eller culotte)
- 800 g
- lammefond
- 6 dl
- cherrytomater (konserves)
- 1 dåser
- frisk babyspinat
- 75 g
- salt
- peber
Tilbehør
- ris
- 6 dl
- granatæbler
- 1
- ærter fra frost (optøede)
- 250 g
- nanbrød
- 4
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og skær den i skiver.
Steg løg, hvidløg og chili i smør i en tykbundet gryde, til løgene er klare. Tilsæt garam masala-pasta og ingefær, og lad det stege, til det dufter.
Tilsæt lammekød, og brun det let. Hæld fond ved, og lad det simre i ca. 30 minutter. Tilsæt herefter tomater fra dåse, og lad retten simre i yderligere 15 minutter.
Tilbehør
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Pil kernerne ud af granatæblet. Vend ærter og granatæblekerner sammen med de kogte ris. Lun naanbrødene.
Servering
Skyl spinaten, og vend den i gryderetten lige inden servering. Smag til med salt, peber og evt. mere garam masala-pasta. Servér med ris og naanbrød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner